Test Varroa: Varroa Check

COD Produs : ap767
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
Test Varroa: Varroa Check
60,00 Lei
TVA inclus
La acest produs se adauga o taxa de ambalaj,
reprezentant 0.25% din valoarea produsului.
In Stoc
Cantitate :
Adauga in cos

Descriere Produs

Denumire produs : Test Varroa: Varroa Check

Dispozitiv  cu ajutorul caruia se verifica gradul de infestare cu varroa a familiilor de albine.

Varroa Test - ofera  o privire instantanee asupra gradului de infestare a stupinei, dand posibilitatea apicultorului sa ia o decizie in privinta inceperii sau nu a tratamentelor precum si alegerea tratamentului potrivit. 

Pentru acestasta este nevoie de un dispozitiv Varroa Test, o solutie alcoolica gen lichid de parbriz de iarna pe baza de alcool sau solutie de alcool izopropilic 25% (1 parte alcool + 3 parti apa) si se procedeaza astfel: 

  • se desface cutia Varroa Test si se pune solutie alcoolica destul incat sa acopere fundul recipientului alb din interior. 
  • se scoate recipientul interior si se observa ca are 2 marcaje (linii) interioare - unul pentru 200 de albine si altul pentru 300 albine. 
  • se trece la recoltarea albinelor: se ia o rama cu puiet capacit si fie se "trage" cu cutie pe rama astfel incat albinele sa cada in recipient, fie se scutura rama pe intr-un alt vas si apoi se scutura albinele in recipient, destul cat sa acopere fie primul marcaj (200 albine), fie cel de al doi-lea (300 albine). Recomandata este cantitatea de 300 albine, dar nu mai putin de 200. 
  • dupa colectarea albinelor se introduce containerul colector in interiorul celui cu lichid, se pune capacul si se agita odata pentru a uda toate albinele si a evita evadarea lor. 
  • se desface capacul si se umple cutia cu solutie alcoolica pana la nivelul indicat pe cutia transparenta
  • se inchide capacul si se incepe separarea parazitilor: se agita cutia pentru aproximativ 60 secunde, destul de incet pentru a nu face spuma, dar energic pentru a asigura separarea. 
  • se poate agita cutia in toate directiile: sus-jos, stanga-drapta, miscari circulare, pentru a se asigura o buna separare a parazitilor de albine. 
  • apoi se poate trece la numararea parazitilor cazuti, fie prin numarare prin cutia transparenta fie direct in ea dupa indepartarea cutiei interioare cu albine. 
  • dupa numararea parazitilor se poate filtra lichidul printr-o sita fina, pentru a fi refolosit la alt stup. 
  • Se recomanda efectuarea testului pentru 10% din colonii, pentru a avea o medie a gradului de infestare cat mai aproape de realitate

 

Evaluarea gradului de infestare. Acesta se exprima in procente, astfel:

  • pentru proba de 200 albine, numarul de paraziti cazuti se deivde cu 2 si avem procentajul
  • pentru proba de 300 albine, numarul de paraziti cazuti se divide cu 3 si avem procentajul